Skip to main content

Veilig Online

Veilig Online

Nieuws
10 April 2023
ID22
Veilig Online
Aan de hand van ons vorige bericht over het vernieuwen van je wachtwoord, zijn hier nog 6 tips die je kunnen helpen om jezelf beter te beschermen online:
 
✅Gebruik tweefactorauthenticatie: Tweefactorauthenticatie voegt een extra laag beveiliging toe aan je accounts door een extra stap toe te voegen na het invoeren van je wachtwoord. Dit kan bijvoorbeeld een code zijn die naar je telefoon wordt gestuurd of een vingerafdrukscan.
 
✅Wees voorzichtig met openbare Wi-Fi: Openbare Wi-Fi-netwerken zijn niet veilig. Gebruik ze alleen als het echt nodig is en vermijd het gebruik van gevoelige informatie (zoals het online bankieren) op deze netwerken.
✅Pas op voor phishing-aanvallen: Phishing-aanvallen zijn pogingen om persoonlijke informatie (zoals wachtwoorden en creditcardgegevens) te stelen via nep-e-mails of websites. Wees voorzichtig met e-mails of berichten die er verdacht uitzien en klik nooit op links als je niet zeker weet waar ze naartoe leiden.
 
✅Update je software: Houd je software up-to-date om ervoor te zorgen dat je de nieuwste beveiligingspatches hebt. Dit geldt voor zowel je besturingssysteem als voor de applicaties die je gebruikt.
 
✅Gebruik een antivirusprogramma: Een antivirusprogramma kan helpen om malware te detecteren en te verwijderen voordat het schade kan aanrichten aan je computer of gegevens.
 
✅Wees voorzichtig met persoonlijke informatie: Geef geen persoonlijke informatie zoals je volledige naam, adres, telefoonnummer of creditcardgegevens aan onbekenden of onbetrouwbare websites.