Skip to main content

Haal meer uit je website met Google Analytics

Haal meer uit je website met Google Analytics

Nieuws
20 April 2023
ID22
Haal meer uit je website met Google Analytics

Als je een website hebt, wil je natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen deze bezoeken. Maar hoe weet je nu of jouw website het goed doet en wat je kunt verbeteren om meer bezoekers te krijgen? Daarvoor kun je gebruik maken van Google Analytics!

Wat is Google Analytics?

Google Analytics is een gratis tool van Google waarmee je inzicht krijgt in het gedrag van bezoekers op je website. Met Google Analytics kun je bijvoorbeeld zien hoeveel mensen jouw website bezoeken, waar ze vandaan komen en welke pagina's ze het meest bekijken. Ook kun je zien hoe lang mensen op je website blijven, hoe vaak ze terugkomen en zelfs welke pagina's het meest populair zijn.

Waarom is Google Analytics handig?

Met Google Analytics kun je veel te weten komen over jouw website en jouw bezoekers. Dit kan je helpen om beter te begrijpen wat jouw lezers willen en hoe je hen beter van dienst kunt zijn. Zo kun je bijvoorbeeld ontdekken welke zoektermen mensen gebruiken om op jouw website te komen, welke pagina's het meest worden bezocht en hoeveel mensen jouw website verlaten na het bekijken van slechts één pagina. Op basis van deze informatie kun je jouw website verbeteren en meer bezoekers trekken.

Hoe installeer je Google Analytics?

Om Google Analytics te gebruiken, moet je eerst een account aanmaken op de website van Google Analytics. Vervolgens moet je een stukje code op jouw website plaatsen, zodat Google Analytics kan bijhouden wat er gebeurt op jouw website. Dit kan een technisch klusje zijn, dus als je hier geen ervaring mee hebt, kan het handig zijn om hier iemand voor in te schakelen. Bij ID22 leveren we alle websites op met een koppeling aan Google Analytics, scheelt weer. :) 

Conclusie

Google Analytics is een handige tool waarmee je inzicht krijgt in het gedrag van bezoekers op jouw website. Door het gebruik van Google Analytics kun je ontdekken wat goed gaat op jouw website en waar je nog kunt verbeteren om meer bezoekers te trekken. Het kan een technisch klusje zijn om Google Analytics te installeren, maar het is de moeite zeker waard!